Patiens. Cirka 500 omgångar. Till ljudet av Barnkanalen.

IMG_2389.JPG

Det var länge sedan jag hade en så skön dag. Elion har roat sig själv, lagat mat i sin lilla Brio-spis, kastat bollar till katterna, spelat grodspel och byggt legotorn. Han kommer lyckligt springandes ut i vardagsrummet varje gång han hör vinjetten till ett program han tycker om, tittar på det ståendes framför tvn och kilar sedan tillbaka till vad han nu höll på med.

Han har serverat sin mamma kokt citron, avokado och tomat i kopp och en tallrik med mattludd till det. Efteråt la han huvudet på sned och kopplade på valpögonen.

”Mamma… Lonne bada bubbelbad? Med ankor?”

Vem kan säga nej till något så sött, och speciellt efter att ha mutats med en sådan gourmetmåltid?

Varmvatten, bubblor, gummiankor och son stoppas ner i badkaret och jag sätter mig bekvämt i fåtöljen i badrummet och tittar på medan ankorna flyger, pussas, bits och gömmer sig.

Nu kastas det fler bollar till katterna och jag har snart slagit något slags världsrekord i patiensspelande här i min lilla grop i soffan.

Tack, min underbara älskade unge för att du låter mamma vila ibland. Jag ska komma ihåg det när du återgår till att trotsa oavbrutet i flera dagar.