Dagarna som gått har haft titlar som Dagen då Elion hittade sina tår, tätt följt av Dagen då han hittade sina öron. I ärlighetens namn är det en väldigt bra summering av en hel vecka. Valfri av de båda titlarna räcker. Att använda båda samtidigt skapar en illusion av mer spänning än vad som egentligen funnits.

Mannen har sina tre efterlängtade semesterveckor, varav 1,5 återstår. Det har, till ingens förvåning, varit dåligt väder. Inomhusväder. Detta har förut aldrig varit ett problem då vi har alla möjliga konsoller och ett ohämmat spelintresse. Skulle spelen här hemma svika så har vi tagit bilen till hans föräldrar och spelat med hans bröder. Regn är inget annat än en bra ursäkt.

Tro nu inte att det är våra relativt nya föräldraroller som fått oss att sluta spela zombieapokalypsspel med mina svågrar – gud nej, förr eller senare sover Elion. Det är en kombination av vår ganska nyadopterade hund, min pälsdjursallergiska svärmor och tillräckligt med samvete för att inte binda en 8 månader gammal valp ute i regnet i flera timmar för en spelstund.

Någon som sett den röda tråden…? Ah, just det, ja. Numer är alltså regn… bara regn. Blött, tråkigt, deprimerande. Och svenskt semesterväder. No doubt.