Jag jobbar bara imorgon också och sedan går jag på efterlängtad semester.

Vädret tycks inte bli det bästa. Sommaren inträffade på en tisdag i år.
Men det kommer minsann inte hindra mig från att sätta mig i solstolen och slå upp någon ostig kioskroman med en titel som Lyxiga lamor i spets, tätt följt av deckaren Döden kom med skyffel.

Jag läser alltid väldigt mycket på semestern, det hör sommaren till. Men jag läser inte vad som helst. Det ska antingen vara deckare som är så bra att det behövs en 200-kilos muskelknutte för att slita den ut händerna på mig, eller något med Martina Haag – allt hon skriver skrattar jag hejdlöst åt. Den sista boken jag läste, alltså… förra sommaren, var Från vaggan till deadline av Robert Gustavsson. Han om någon är rolig, men jag förväntade mig inte att han kunde skriva. Erkänner villigt att jag hade fel.

Jag har lite svårt för att förstå mig på folk som blir lässugna (min mobil vill skriva ”länssugna” eller ”lössugna”) och slänger fram en faktabok. Jag menar, vad då? Visst, det kan ju vara lite roligt med trivia ibland, men att sitta i timtal och nöta böcker utan handling… hann de inte tröttna på det i skolan? Ska jag ens bläddra i en faktabok så ska de ha en mystisk titel i alla fall. Baguette: Mat eller vapen?