Karln min, som annars är en riktig svensk viking, bestämde sig för att det tydligen finns en gräns för hur svensk man kan vara och gav sig därför idag iväg på turné med sitt band. Det i sig är väl egentligen också ganska osvenskt, om man inte tillber In Flames, men det mest osvenska är att han går miste om att fira midsommar med familjen. Hur kan man vilja missa att tippa på hur mycket det regnar (och hur många som eventuellt också slipper betala sin nya säng), att säga tack men nej tack till Små grodorna och att ha gräslök på allt man äter?

Då jag i ett tidigare liv måste ha varit en koala, med tanke på hur klängig jag är, så var det helt klart dags att lista lite fördelar med det en vecka långa livet som gräsänka. Så jag presenterar, utan inbördes ordning, en himla massa blandade listpunkter:

 • En limpa bröd räcker i mer än två dagar.
 • Jag kan titta på gråtiga tjejfilmer.
 • Det krävs ingen vidare motivering för att ändra sig och sätta igång Magic Mike XXL.
 • Det är förresten fritt fram att, även det helt motiveringslöst, välja film baserat på manliga huvudkaraktärers utseende över skådespelartalang och filmens kvalitet i stort.
 • Allt godis som lämnats kvar i köksskåpen är nu mitt. Mitt!
 • Inga skäggstrån i handfatet.
 • Alla långa hårstrån i badrummet är bara mina (Stryk det. Klar nackdel. Ingen att skylla på).
 • Ingens alarm går igång 05:30 med en hysteriskt peppy ”upp och hoppa!”-melodi som ensam är värre än det faktum att man behöver stiga upp.
 • Jag kan sprattla runt i sängen som om själve husbandstrummisen från Alla Ska Bada (-97) har besatt mig (Kitty, svensk mästare i extremt smala referenser. Trevligt.) utan att någon morrar.
 • Ingen som insisterar på att vi ska gå ut bara för att det råkar vara lite fint väder. Jag trivs bättre hääär…
 • Behöver du laddaren? Jag behöver laddaren. Varför lånade vi egentligen ut vår andra laddare? Stupid. No more!
 • Vad vill du äta till middag, Kitty? Glass tack, Kitty. Låter bra det, Kitty. (Efter barnens läggdags såklart. Annars måste man dela.)

Listan verkar gå att göra ganska lång, så det ska nog gå att överleva.

Men för att säkra upp saker och ting: om ingen hört av mig senast på måndag så kanske någon bör släppa in en likhund i trapphuset.