Kitty, 14 år står och hänger utanför stallet med några andra tjejer som tillhör samma ryttargrupp. Julen närmar sig och en bit bort står tre män i full färd med att försöka resa en stor gran. Tjejerna tisslar, tasslar och fnissar okontrollerat. Av de tre männen är två medelålders med ölkagge, men den tredje verkar stå på samtliga tjejers önskelista till Tomten. 16-17 år, med det där perfekta ”Jack Dawson från Titanic”-håret som man tydligen fortfarande skulle ha. Det är smällkallt men han har ändå slängt av sig jackan och står och jobbar i t-shirt. Mer fnitter. Sen börjar det. Ropa att han är snygg! Aldrig i livet, gör det själv. Nej, iiiih, gör det du. Är du feg eller? 

Jag kollade på klockan. Det var ett jäkla tjat på dem och vi kommer aldrig komma härifrån, tänkte jag. 

Kom igen! Ropa då. Nej, du får göra det! Nej, du!

De gav sig inte. Minuterna gick och de fnissade vidare och försökte övertala varandra om att ropa till Jack Dawson. Jag frös. Allt jag kunde tänka på var att jag frös. Och att han var hemskt solbränd för att vara i december. 

Nej, nu fick det räcka. 

”Öy, hörru! Ja, du! Fan va snygg du är!” 

I samma ögonblick som orden lämnat mina läppar sänker sig en öronbedövande tystnad. Tätt följt av ett minst lika öronbedövande unisont tjut från tjejerna runtomkring mig. Aaah! Du gjorde det! 

Jag kollar på Jack Dawson igen. Han skrattar. Dags att gå in i ridhuset innan jag får frostskador. Flocken av tjejer följer lydigt efter. Jag lägger all kraft jag kan uppbåda på att se oberörd ut över att de följer mig. Mig. Jag som nästan är osynlig för min egen spegelbild. Jag var dessutom rätt säker på att ingen av tjejerna ens bemödat sig med att lägga mitt namn på minnet innan. 

På vägen ut ur ridhuset efter träningspasset ser jag Jack Dawson igen. Han har väntat på mig. Han kommer fram, fyrar av ett leende och frågar om jag ska med på bio i helgen. 

Och där har vi det. Den exakta dagen som inledde ett decennium av att jag säger saker jag tänker och känner just för att ha dem sagda. Man vet aldrig vad som kan komma av det.