Det kan vara svårt för vem som helst, som inte har rutinen inne, att hitta tid att ta sig till gymmet. Ännu lite svårare är det för oss ensamstående föräldrar som aldrig kan lämna barnen hemma med partnern för att tvinga sig/tjoa (beroende på vilken friskusnivå man ligger på) iväg på ett pass.

Här hemma får leken bli träning och träning bli lek. Två livs levande, skrattande 14-kilosvikter klättrar glatt runt, under och över sin mamma som får vara hiss, häst, dinosaurie, bro, lyftkran och studsmatta.

Ibland blir det en lång schemalagd lekstund, ibland blir det 10 minuters, för en ettåring maghisnande, hissanden i luften och tunga squats för mamma. Många bäckar små, som det så käckt heter. Ta varje tillfälle i akt, var en spontan ja-sägare till träningslek. Skippa rulltrappan, bär matkassarna med bra teknik, välj hållet med uppförsbacken med barnvagnen, lek med inlevelse i parken. Vardagsmotionen jag väljer att göra självklar kommer att bli det givna valet för mina barn också och då jag är ganska generös med den däringa omdiskuterade ”skärmtiden” så tycker jag nog att jag möter mig själv halvvägs väldigt bra där.

Glöm inte att ha kul.

Träna med barn