20140617-124343-45823228.jpg

Rund är också en form…

Det blir vassen i år. Eller under ett skuggigt träd åtminstone. Gravida kvinnor vistas inte gärna allt för länge i solen. Kroppstemperaturen går från behagliga 37,5 till 45 på två sekunder och vägrar sedan envist att sjunka igen förrän jag gått in och lagt mig i frysboxen på ICA Allivs. Inte alltid uppskattat av personalen.

17 veckor av 40 är iallafall avklarade och magklapparna har inte dröjt på sig. De kliver hurtigt in i mitt personal space, klappar friskt och frågar om det är fler än en. Sedan tar de i hand och presenterar sig. Kanske. Många går inte så långt. Varför ska jag behöva få veta deras namn?, tycks de fråga sig mellan klapparna och hummandena över vilket kön det ”helt klart” är på bebisen. De vet nämligen det helt säkert eftersom att deras svågers kusins sysslings nya fru minsann hade precis samma form på magen och därför är det så.

Det är förmodligen en pojke eftersom att det syns på min näsa (vad sjutton är det med min näsa?), men så är det helt klart en tjej eftersom att jag har dålig hy (hygglo…).

Hur många kilo jag har gått upp? Du, jag har jäkligt bråttom till bussen nu. Trevligt att råkas, främling. Allt gott till din brorsons kompis mammas svägerska med identisk magform.