Nu har vi äntligen flyttat. Väldigt långt dessutom. Flera meter.

Enligt Eniros klicka-och-rita-din-egen-väg-för-att-mäta-avståndet-verktyg så är det ungefär 263 meter. Frågan är ju varför jag envisas med att skriva ”ungefär” när just 263 är en ganska exakt siffra. Men så å andra sidan varierade det lite beroende på om jag ritade port-till-port eller bara längs trottoaren.

Aj! Vad var det?

Jaha, en intressepil.

Jag var ledigt från jobbet igår så att jag kunde börja packa upp lådor så att stället skulle bli beboeligt. Jobbade stenhårt mellan 7-20, med en hel del hjälp från Filippa som anlände vid elva-tiden med cheeseburgare. Helgad vare hon!

Den nya lägenheten är verkligen hur stor som helst. En rymlig och riktigt välplanerad trea på 69 kvadrat med en stor klädkammare som jag betraktar som helig. Hade jag bott i Indien så skulle jag förvarat mina vita kor där inne. Get ze picture? Våra två kisar tog flytten riktigt bra och stormtrivs redan. Dock lyckas de tappa bort oss och varandra ibland och jamar sorgset i väntan på att vi ska komma och hämta dem eller ropa tillbaka så de kan hitta oss. Men som sagt, att lägenheten är så himla stor, det förstår jag inte ens själv hur jag kan tycka. Vår gamla lägenhet var på 67 kvadrat, alltså bara 2 kvadrat mindre… så, var hade de gömt de där 20 kvadraten vi aldrig märkte av?

Min teori är att de som jobbar med att ta fram planlösningar var på semester den dagen. Gösta från ekonomiavdelningen, som var sur för att hans fru låtit honom sova på soffan efter att han var tvungen att äta den vidbrända spenaten han själv inte lyckats laga till då hon tidigare på kvällen var på tjejkväll på restaurang, fick papper och penna i handen. ”Skapa!”, kommenderade Chefen. Gösta gillade inte Chefen, han var dum och hade rumphaka. Gösta ville också ha en rumphaka men han fick nöja sig med gristryne och en comb-over. Gösta ritade en fyrkant och sedan en till fyrkant i fyrkanten. Det blir ett sovrum. Det fanns inga fönster där så det fick bli två innerfönster högt uppe på väggen som annars bara återfinns på mulltoaletters ytterväggar. Chefen kom. ”Interiördesign. Skapa!”. Chefen gick. ”Nu jävlar!” tänkte rumphaklöse Gösta. Varde smutsorangefärgat klinker! I hela lägenheten.