Ingredienser:
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st bananer, ca 400 g
½ dl kallt kaffe
Byxlöshet
Förvånad granne
Extra stor sked för avsmakning

Gör såhär:
”Vispa smör och socker poröst”. Kylskåpskallt smör? Seriöst?

Ge upp det där en stund och ”smöra och bröa en form” istället. Få ströbröd över halva köket bara precis för att du dammsög igår. Kom fram till slutsatsen att om du inte dammsugit på en vecka så skulle det inte ha hamnat ett enda litet korn på golvet.

Sätt på kaffe, ta lite själv. Stå i fönstret med din kaffekopp och låtsas se ut över det molniga vädret, fastän du egentligen är svartpensionär och kikar in genom grannars fönster. Shit, där stod någon i det fönstret. Act natural. Kom till insikten att du inte har byxor på dig. Backa långsamt. Väldigt natural…

Mosa bananerna med en gaffel – se till att vara den mest envisa av er då alla bananer helt enkelt inte går med på att bli mosade.

Studera stolt bananmoset, VICTORY!

Överväg att låta tre månader gamla sonen smaka lite, men rys vid fasan över the blick of doom du skulle få av BVC-sköterskan om det någonsin kom fram. Släpp tanken på smakprov.

Lyckas äntligen med konststycket att blanda ihop smör och socker till fluffig konsistens. Utför kort segerdans och rör sedan ner ett ägg i taget. Smaka inte. Brr…

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i ett moln av mestadels vitt damm som täcker allt. I synnerhet det svarta linnet som du så genialt bestämt dig för att ha på dig när du bakar. Som vanligt.

Rör ner dammet i smörsockeräggen och tillsätt sedan de numera undergivna bananerna (let this serve as a warning, bananas!) och den halva decilitern kallt kaffe som stått ensam och bortglömd på andra sidan diskbänken.

Smaka smeten och bli innerligt imponerad över att denna undersmet har framtagits i DITT kök.

När du inte längre kan rättfärdiga mer smakande av smet, häll upp resterande lilla smetklick i formen och sätt in i ugnen.

Se dig uppgivet om efter något att hitta på under de 60 minuter kakan bor i ugnen.