Pulkaåkning stod på Elions schema och det var precis så att vi hann med det innan snön bestämde sig för att börja töa bort. Visserligen var det inte mer spännande än att allt fokus hamnade på att stoppa ner vanten i en driva och fylla munnen med det vita kalla fluffet.

20140205-153102.jpg

Jakten på vad som tycktes vara stans sista småbarnspulka slutade med att jag släpade hem en liten rosa sak och konstaterade att det var det mest genus-debatts-korrekta jag någonsin gjort. Lagom till att snön börjat försvinna så kommer det in fler pulkor i affärerna igen – vilket får mig att undra om de aldrig tittar på väderleksrapporterna när det handlar om leksaker vars efterfrågan helt och hållet hänger på väder och nederbörd. Nåväl, ”nu har vi till nästa år”, skrattar de bakom stora påklistrade leenden som inte riktigt döljer den djupa suck de ofrivilligt ger ifrån sig vid tanken på inköp-försäljningsration. Hurr hurr.

Nu är det min första arbetsvecka, egentligen. Men på något underbart vänster har jag fått ledigt hela veckan då mina arbetsuppgifter inte varit helt klara. Tackar tackar! Njuter av att vara hemma med hela familjen på vad som känns som en liten minisemester.

En milslång Att-göra-lista ligger och blinkar envist i telefonen och påpekar om och om igen för mig hur värdelös jag är som inte får tummen ur. Jag prioriterar annat än att titta på den, som att ta ett bad med ett helt berg av skum i över en timme. Den börjar bli på dåligt humör. Om jag överdriver? Faktiskt inte. Jag har en ny app (det finns en för allt…) för allt jag har att göra. CARROT heter den och beroende på hur mycket jag gör eller hur länge jag låter den vara så får den humörsvängar likt ett ilsket lodjur med PMS. Men å andra sidan, håller jag mig relativt produktiv så belönar den mig med fiktiva kattungar, komplimanger och onödiga fakta så som hur man skriver ”sjöko” i binär kod. Och vem har inte undrat det hela sitt liv?

Jag måste nog säga att jag faktiskt får mer gjort i vardagen bara för att jag  vill behaga min app.

Men hej, alla sätt är bra utom de dåliga.