Efter en stunds scrollande på Facebook kommer jag fram till en halv sida fylld med folks nya profilbilder. Sneglar lite på min egen och rycker på axlarna. Senast ändrad sommaren 2011, so what? Eller, man kanske skulle ta en ny då. Vara lite sådär härligt mainstream. Eftersom att mobilen inte har någon kameraknapp är det i princip omöjligt att ta bild på sig själv utan kära Herr Spegel.

Frågar lite försiktigt om jag får lov att bjuda herrn på en ordentlig avtorkning, kanske till och med lite glasrengöring? Han verkar falla för min replik och jag närmar mig försiktigt. Han ser medgörlig ut och jag frågar snällt om jag inte kan få ta en bild på oss tillsammans. Yes! Han gick med på det!

Fast, vad nu? Varför ser jag ut som en socially awkward penguin på alla bilder?

Äh, fudge it. Tar väl en bild utan pingvinansiktet då. Uppifrån såklart, så att man ser smalare ut än vad man egentligen är. Bäst att korsa benen så att låren ser sådär Beach 2012 ut. Drar in magen också, som om livet hänger på det. Går det att pusha upp brösten i den här posen? Nej, tydligen inte. Fasiken va konstigt det blev. Det blir nog bara en maginsugning då… *klick*

image

Där satt den! Dock är den väl kanske inte facebookmaterial. Går och tröstäter min lunch.