Jag sitter här och väntar på mitt platta paket från IKEA. Inte helt säkert varför jag ens skrev ut ”platta” då IKEA inte vet hur man använder sig av andra sorters paketering. De är förmodligen de enda som skulle kunna leverera en ubåt i ett platt paket.

Deras leveranstider är mindre exakta än vad som möjligen kunde vara önskvärt.

Någon gång mellan 07.00-22.00 men vi säger inte när det blir förrän vi är tio minuter bort så att du inte ska hinna varken hem eller fram till det alternativa leveransstället, utan istället få vänta på en avi från Posten så att du ett par dagar senare kan köa i en halvtimme inne på Hemköp för att få hämta ut det.

Det är ett skötbord i paketet och jag hoppas innerligt att det inte ska kräva speciellt mycket ur monteringssynpunkt. Vi har nämligen ett starkt behov av att försöka bygga ihop alla våra IKEA-möbler utan att ens snegla på instruktionerna. Ibland går det bra och man får känna sig som McGyver, men sen ibland är utgången snarare så att man skeptiskt kollar på sitt nybyggda matbord och undrar varför det står ”Byrån SVERKER” på kartongen?