IMG_2423.JPG

Här ligger jag med min spinnande lilla värmekudde på magen. Hela eftermiddagen igår spenderades på Förlossningsavdelningen. Likaså morgonen idag. Bebis bestämde sig igår morse för att all form av rörelse var överskattat och lät därför helt bli att utföra några, oavsett hur våldsamt manglad magen blev av barnmorskor och läkare.

Hjärtslagen var svåra att hitta, men när de väl kom upp på skärmen såg de bra ut. Det gjorde alla andra värden och flöden också för den delen. Det var bara ett väldigt mystiskt stillaliggande dygn. Eftersom att läkaren inte var nöjd med sprattelbristen så fick jag tidigast möjliga tid för upprepning av magmanglandet idag.

Bebis imponerade inte med några karatesparkar utan låg stillsamt kvar i samma position, rumpan neråt och bekvämt inbäddad. Därför ska jag och bulan tillbaka på måndag för mer knådande, petande och scannande.

Just nu känner jag mig som överkörd av en ångvält. Öm, trött och längtande efter att få gömma mig under täcket. Men livet rullar på oavsett hur mycket frustration man än försöker ta ut över den stackars pausknappen. Barn som ska hämtas, mat som ska lagas, saker som fortfarande inte lärt sig plocka upp sig själva från golvet…

Tur att jag har min pälsiga värmedyna.