image

En sockerbagare, hon bor i staden. Hon bakar kakor mest- …. en gång i halvåret eller så.

Hon bakar stora, hon bakar små. Hon bakar- …. lite scones med. Årligen ungefär.

Sen säger jag varje gång att jag ska minsann börja baka minst varannan lördag! Myser och tänker på mig själv som framtidens bullmamma med kockhatten på sned. Scones eller franskbrödbullar till frukost och alltid något att fika på till två-kaffet, som man förövrigt inte måste vara pensionär för att vilja ha! Det räcker med att vara trött och sockersugen, och det är jag väldigt bra på att vara. Jag dricker dock inget kaffe nu under graviditeten, men kompenserar med lite extra stor bit sockerkaka. Vart tog den röda tråden vägen? Åh, visst ja. Myser och tänker, ja. Men sen knackar verkligheten mig på axeln och påminner om den extrema lathet jag besitter. End of story.

Har ni förresten någonsin sett en sockerkaka som släpper så fantastiskt fint från formen? Det har inte jag. Jag blev helt chockad och bara stirrade. MMS:ade en bild till mamma, som blev lika chockad hon! Inte för att kakan var hel, hon är nämligen inte lika kulinariskt efterbliven som jag är, men över att jag var så ”huslig” och faktiskt hade bakat både frukostscones och sockerkaka samma helg. Jag som knappt rör ett decilitermått annars.

Okej, lite imponerad över snygg-kakan var hon nog.

Köpt en sån där sockerkaksform från Anders-Petter. Dyrt, men det gör inget när man betalar med presentkort… på mellandagsrean 2011. Jag tog ut den ur förpackningen igår. Återigen är ingen förvånad.