Läser nyheterna och känner mig ibland lite dum som måste tänka efter när jag läser vissa ord. Efter att ha varit hemma i två år och i princip uteslutande talat bebisspråk så kan det vara svårt att hänga med i den riktiga världen ibland.

Det svåraste ordet jag använder här hemma är typ ”ståbyte”. Det är ordet för när äldste sonen får stå upp medan jag byter hans blöja. Detta tillämpas enbart sålänge man bara kissat i blöjan, i annat fall får man ligga ner. Detta är givetvis traumatiskt för honom. Eller nej, inte egentligen. Men det vore ju allt för synd att ge upp sin image som Trotsande Barn över något så trivialt. Självklart kan det inte accepteras att byta blöja på det gamla hederliga sättet. Som mamma borde jag ha full förståelse för detta.

Förståelse? Nja. Acceptans? Nåväl. Jag sparar mig väl hellre till den dagliga dusten gällande huruvida osten bör ligga på golvet eller inte.

Hashtag momlife.