När facebook äntligen började kännas bekvämt och väl igenkänt… ja, då byter man look. Typiskt. Men det fick mig att läsa hitta lite nya roliga grupper att fundera över och såklart hittade jag snygga kort att kommentera. Hur som helst, grupper var det. Favoriten att fundera över just nu är: vi som skiter fullständigt i att Victoria och Daniel ska gifta sig.

Då är min fråga: om man nu är fullständigt ointresserad av detta event, varför bemödar man sig med att gå med i en anti-grupp? Det om något tyder ju på engagemang – visserigen ett relativt icke erkänt sådant, men ändå.. engagemang. Det finns grovt sorterat fem sorters människor som har någon som helst koppling till bröllopet.

De som innerligt bryr sig:
I den här kategorin stoppar vi in alla från Kungen och själva brudgummen till faster Agda 86 som lever för att läsa Svensk Damtidning. Kungen bryr sig för att han måste, brudgummen för att han råkar vara djupt involverad och faster för att hon inte har så mycket annat att faktiskt bry sig om då hon inte kommer ihåg namnen på sina barnbarn, om det inte visar sig vara så att de heter Victoria, Madelene och Carl-Filip (oavsett hur han stavar det).

De som bryr sig lite för mycket:
Stryk reportrar och paparazzis, de bryr sig inte egentigen. I den här kategorin stoppar vi in en yngre version av tidigare nämnda Agda. Det kan vara både män och kvinnor då ett fantatiskt intresse av både kronprinsessan och bondpojken kan vara möjligt. Var det inte någon som förföljde Evert Taube i över ett decennium? Kan ha varit flera – men oavsett – Evert Taube!? Då ser ju till och med Daniel intressant ut i jämförelse.

De som har ett satiriskt intresse:
Vanligtvis uttalar de sig högt och tydligt, gärna snorkigt och/eller överdrivet spydigt, om hur mycket de är emot bröllopet och de är såklart även emot alla andras intresse av det. Bondpojk hit och skandal dit. De går ofta med i grupper som delar deras uppfattning, årets fluga heter facebook-grupper. Där stannar de tills vågen är slut. Under nedtrappningen hittar de även andra grupper att gå med i som rör ämnen i stil med: Vi som verkligen inte bryr oss om att Margareta bar rödprickigt på Ingos begravning eller varför inte Vi som inte har något intresse av att höra skvaller om Ulla-Brittas oäkta barn Karl (8), Per (10) och Sven (12) som bor i Småland under täcknamnen Kalle, Pelle och Svenne. Kort sagt, där finns ett intresse… de vill ha reda på mer, men helst genom att använda något som kan liknas vid misslyckad omvänd psykologi.

De som har ett lätt småländskt intresse:
Hetsar gärna upp sig över frågan om vem som betalar bröllopet; hovet, folket eller kungen ur egen ficka? De skriver även insändare till tidningar oavsett om det är BLT, Sydöstran, DN eller varför inte bara bybladet Hurva Nytt. Arga brev formuleras i huvudet, men skickas dock aldrig iväg eftersom att frimärken nu kostar 5:50:- istället för de vanliga 5:-. Frågan ställs även hur mycket man bör lägga på kuvertet?

De som inte har något intresse:
Tyvärr vet jag inte vilka de är, för de pratar inte om det.