Det bakas vaniljbullar, chokladmuffins, kringlor och… ja, allt möjligt som jag råkar ha ingredienser hemma till. Länge, länge har boken ”Sju sorters kakor” ståendes på en hylla i köket. Jag är ganska säker på att vi fick den någon gång när vi var ganska nyinflyttade i lägenheten. Oktober 2011…

Funderar på att faktiskt göra det till ett projekt att baka mig igenom hela boken, från sida 1 till… hur många det nu kan tänkas vara. Jag vågar inte riktigt se efter. Problemet är ju bara det att det brukar röra sig om mer (betydligt mycket mer!) tur än skicklighet när jag lyckas med ett bakverk.

Idag möter jag dock utmaningarnas utmaning – visserligen inget bakverk, men köksproblem som köksproblem… Det är för mycket månad kvar i slutet på lönen så urvalet som återfinns i skafferi och frys är långt ifrån imponerande. En påse fryst ICA-broccolimix, en halv rödlök, en burk Ajvar relish, ris, ägg och en liten ensam bit kassler. Jag ger mig själv en gigantisk self-high-five om jag lyckas skapa något ätbart av det där.