Jag spenderar farligt mycket tid framför tv-program som Masterchef UK, Masterchef Australia, Hell’s Kitchen, Gordon’s Best Kitchen och så vidare. Man kan tro att eftersom att jag spenderar timmar och åter timmar med att slaviskt följa de här programmen varje vecka så borde jag ha lärt mig ett och annat och lagar därför numer inget annat än Michelinstjärne-värdig mat och allt jag serverar är så vackert upplagt att Nobelmiddagen ser ut som en grillkväll med papptallrikar utanför Ullevi.

Verkligheten ser dock väldigt annorlunda ut. Jag kollar på mina program, blir hungrig, går ut i köket för att laga mat och avslutar med att hamna i gränslandet till djup depression när jag kollar på mina sönderfallande ICA-fiskpinnar eller undersaltade pastagratäng på billiga ICA-basicingredienser. Varför har inte jag råd med krabba för 50 pund styck? Eller oxfiléer till tisdagsmiddagen?

Fast å andra sidan. Hur fan tillagar man en krabba?

Bäst att hålla mig till mina ”köttbullar” som förmodligen inte innehåller något kött.