Om min mamma vetat hur mycket O’boy jag dricker på en månad så skulle hon förmodligen dö av någon slags muterad empatisk sockerchock. Det tror jag. Hemma hos mamma fanns en gräns för hur många skedar O’boypulver man fick ha i sitt glas. Dessutom fick man bara ta två glas per lördag liksom. Och helt inte varje lördag, det vore ju att överdriva. Två stora måndags-glas O’boy senare torkar jag bort min sexiga mjölkmustasch. Fudge yeah.

Andra exempel på saker jag aldrig fick göra när jag var liten men som jag nu gör hemma hos mig själv bara för att jag kan:

Springa med sax
That’s  right. Jag har sprungit med en sax! Living on the edge, Wildchild och så vidare. Dock är det inget jag har för vana att göra. Fast nog händer det ibland. Om det känns bättre så kan vi iallafall kalla det att ”gå extremt skyndsamt med klippverktyget i högsta hugg”.

Äta godis innan middagen
Hah! ’Nuff said.

Låta bli att smaka på underliga grönsaker
Ser jag en okänd grönsak är det mer regel än undantag att jag petar undan den och fortsätter på den riktiga maten (grönsaker är inte okej). Och, vad nu? Nej, that’s right. Det är ingen som propsar på att jag iallafall ska smaka en! Mohahaha.

Pillar bort broccolin!
I vissa rätter ska det helt enkelt vara broccoli, men nu slipper jag iallafall äta upp ett enda av de där gröna små tallriksträden.

Äter middag i TV-soffan
Det var ett stort No-no hemma hos mina föräldrar. Dinerade gjorde vi vid middagsbordet! Jag har fortfarande inte kommit över den där gången, sommaren 2004, när jag sov över hos en kompis en sommar och hela min familj satt i vardagsrummet och åt korv med bröd i soffan! Nu har de visst börjat äta helgfrukost framför TVn med… Antagligen bara för att jag flyttat hemifrån. Kompenserar genom att äta i princip 90% av alla måltider framför TVn. Amerikanskt och bra.

Sjunger med i hennes favoritlåtar
Det är väldigt sant att jag sjunger lika vackert som Snövit är mexikan. Därför hände det rätt ofta att jag blev ombedd att sluta ”sjunga” med när hennes absoluta favoritlåtar på CDn spelades. Jag fick helt enkelt hålla mig till att yla mot fullmånen vid ett senare tillfälle. Men nu jäklar! Roots and wings, and bla bla, country hit och dit, feel like a womaaan, southern Californiaaaa! Och så vidare.

Låter dammtussar på svåråtkomliga ställen ligga kvar
Under den där stora TV-bänken i vardagsrummet kommer inte mitt antika megaknubbiga dammsugarmunstycke in och jag orkar helt enkelt inte ta av det och ligga och kravla på golvet medan jag lite halvhjärtat vispar runt med slangen och kammar hem storkovan i kattleksaksväg. Så de får bo där under tills de muterar.

Går runt medan jag borstar tänderna
Det om något var inte populärt i Casa de Olsson. Mamma och pappa var rörande överens om att tandborstande skulle hållas inne i badrummet. Nu spatserar jag omkring i lägenheten och borstar lite i köket, lite i sovrummet. Och lite i hallen också för den delen. Det är inte speciellt belönande på något vis, det är mest så att jag måste prova. Igen och igen och igen.

Jag skulle suttit uppe sent om kvällarna också om jag inte varit en sådan däringa svartpensionär som liksom inte kan låta bli att gå och lägga mig runt niotiden eftersom att jag ändå är helt slut. Tacka vet jag gymnasietiden, då gick jag upp vid 07 men gick inte och la mig förrän 02-03 på natten. Hur det gick till? Beats me.

Om jag hade satt mig ner och funderat en stund hade jag nog kommit på en lång lista med saker, men jag har ett svagt minne av att det var något viktigt jag skulle göra på Internetm, innan jag blev distraherad av facebook och bloggen vill säga. Bäst att ta reda på vad det var.

PS. Jag älskar min mamma! Och alla hennes regler.