Varför (varför?!) är i princip alla mammakläder randiga eller prickiga? Mönstrade för att framhäva kalaskulan, heter det. Förutom att de förmodligen inte använder sig av ordet ”kalaskula” utan säkert något förskönande substantiv för åbäket.

Det är roligt när magen börjar synas på riktigt, få lite rundad form och inte längre går att missta för en BigMac för mycket. Då klär man sig lyckligt i de horisontella ränderna som får en att känna sig som en skyltdocka från valfritt skyltfönster tillhörandes Polarn o pyret. Prickar går precis lika bra, de tillför någon slags sfärisk effekt som förvandlar pingisboll till badboll.

Men sen då? När det inte längre går att sitta vid bordet utan att magen tar emot. När du inte längre tar upp mindre plats genom att gå i sidled (snarare tvärtom). När det är en konst att sitta i soffan utan att antingen klämma ihop bebisen eller kvävas under en stor rivningskula som trycker ut luften ur lungorna om man lutar sig bakåt. är man ganska trött på att den är allt man ser. Bokstavligt talat. Jag har inte sett mina fötter på veckor. Mannen intygar att de är där när han knyter mina skor.

Vad sägs om mer enfärgat? Rutigt? Massor med små hästar på? Vad som helst utom prickar och ränder blir kanon.

Minus hästarna förresten. Stryk hästarna.

IMG_2304.JPG