Nog för att jag impulsköpt ett par skor eller en t-shirt för mycket i mina dagar, men gårdagen slår faktiskt alla rekord.

Har suttit ett bra tag och jämfört, vridit och vänt på barnvagnar på nätet. Allt för att sålla ut ett par modeller eller åtminstone ett märke som passar oss bättre än andra, för att slippa att gå in i den stora djungeln och bli överväldigade. Vi var överens om att en Emmaljunga-vagn tilltalade oss bäst och funderade på tre modeller; City Cross, Edge Duo Combi och Mondial Duo Combi (det måste säga er som inte har barn, eller ens går i barntankar, väldigt mycket… inte).

Efter jobbet igår tog vi en liten tur till Babyproffsen för att klämma och känna lite. Peta, pilla och fundera.

När vi kommer innanför dörrarna stannar vi upp ett ögonblick. Herregud, vad vagnar. Vi lägger oss i vänstervarv och tar ett kik i djungeln, men vi hade haft rätt från början – det var Emmaljungavagnarna som lockade mest. Där står man och rullar lite försynt vagnen fram och tillbaka, och hummar lite. Vi hittar en favorit och med oklanderlig timing kommer en expedit fram.

-”Där borta, på andra sidan, har vi precis den här vagnen fast i tyg istället för läder, på REA.”

Trippar bort, pillar lite mer. Sen där någonstans gick det väldigt fort. Vi fick en crash course i alla finesser och vips, så stod jag i kassan med VISA-kortet i högsta hugg.

Och se där, så var vi med barnvagn.
Mondial Duo Combi

Vi fick den med både ligg- och sittdel, samt skötväska och tillbehör för ett riktigt pangpris. Nöjd tjej.