Det är 12 dagar kvar till bröllopet nu. Det känns som om det vore igår allt fortfarande var hemligt och det var så oändligt långt kvar tills man fick börja ”planera på riktigt” som det så fint hette. Varför jag sköt upp saker då förstår jag inte. Idag är min Att-göra-lista så lång att jag behöver stanna halvvägs och ha drickapaus för att orka läsa vidare.

Det är mycket som kört ihop sig och jag försöker intala mig själv att ”äh, vad gör väl det om hundra år?” är applicerbart, men bridezillan inom mig stampar ursinnigt och envist som en femåring.

Jag vill bara ta en paus, klappa kattungar och bebispandor. Kolmården, kanske?

Runaway newlyweds (2012)
Utspelar sig på Kolmården där det nygifta paret försvinner in i Safariattraktionerna och gömmer sig för all framtid (eller iallafall i två dagar, tills entrépassen går ut). Bruden drömmer sig tillbaka till när hon var 6 år gammal och skulle gifta sig med Djungel-George och byter ut sin brudstass mot Ursula Whatsherface’s safarikläder. Brudgummen som gärna vill behaga sin lilla fruga klär snällt men motvilligt på sig höftskynket och krokodiltandshalsbandet. Mirakulöst odlar han långt hår och förvandlas genast till en smakfullt inoljad Brendan Fraser. Utanför sin ultramoderna trädhuskoja spikar de upp skylten ”Störiga bröllopsgäster och besserwissrar slänges åt lejonen”. And they lived happily ever after.

Soundtrack:
Dela – Johnny Clegg ft Savuka (låten Ursula och Djungel-George dansar till runt brasan och allt är så fantastiskt jäkla kärleksfullt á la Disney).