Jag får alltid spam-kommentarer eftersom att mitt botskydd inte är vad det borde vara. Men eftersom att jag måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras så har det inte varit något problem. Klick – massradering. Vanligtvis kanske jag får mellan 2-5 sådana kommentarer på en dag. De är både på svenska och engelska, alltid felstavade och antingen så berömmer de min fantastiskt fina hemsida, min otroligt stora bloggtalang eller så frågar de hur många döda barn jag kan få in i min Prius. Det är som ett kinderägg varje gång man loggar in.

Det brukar alltid vara från ungefär samma adresser, men nu på sistone så har jag börjat få en del från ”facebook”. Jättekonstigt. Kommentarerna är på alla möjliga språk och är precis som vanliga kommentarssvar på FB. Typ ”Nej Sara, jag går hos en läkare i Stockholm. Men jag tar gärna den där fikan ågon dag!”.  Nej, jag heter inte Sara.  Ja, det saknas ett N. Det saknas alltid och ofelbart en bokstav, eller så har två bokstäver bytt plats. Classic botmanér.

Idag hade jag 69 kommentarer som väntade på godkännande varav 68 av dessa var från ”facebook”.

Vad råkade jag skriva i gårdagens inlägg som lockade till sig alla de botarna? Kan det ha varit ordet sopor? För det sammanfattar ju i alla fall Facebooks nya Timeline. Yuck.