image

Hej sanslöst trista landskap som lyckas med konststycket att vara mörkt vid lunchtid. Hur står det till?

Kilade ner till Preem idag och firade fredag med en varmkorv. Eftersom att klockan redan var tjugo över tolv så var den värsta rushen redan över och kvar var någon enstaka tankande pensionär, jag och en kille (ca 22-23 år).

Pensionären betalade och gick. Jag och killen satt nu med varsin korv, vid varsitt bord i tystnad. Kassören skruvade lite på sig och gjorde ett försök till att se väldigt intresserad ut av en fläck på disken. Tystnad.

Alla tre gör den där typiskt svenska minen som man alltid gör när det är obekväm tystnad men ingen vill bryta den, följt av att vi nästan tittar på varandra. Bäst att ta ett bett till på korven nu så att jag blir klar någon gång, annars kan de ju tro att jag är här för att socialisera. Hemska tanke.

Den började bli väldigt påtaglig nu, tystnaden. Lite jobbigt, kniven mot strupen, vem ger sig först? Jag hann inte ens dricka upp min onödigt dyra Pepsi Max innan jag reste mig för att gå – och då gjorde jag det! Det! Jag vände mig till två totala främlingar och sa hejdå.

Take that, Svensk Mentalitet!