20111027-135749.jpg

”Om man drar flickan i svansen, gapar hon då?”

Jaa! sa jag och demonstrerade. Det var en liten pojke som gick förbi i receptionen tidigare idag ställde frågan till sin mamma. Hon tyckte att det var pinsamt. Men whattafakk? Har man inget värre att gå runt och tycka vara pinsamt än det?

Jag kunde vara rätt pinsam som liten. Var på ICA Maxi med mamma och pappa när det gick förbi en kvinna med slöja. Titta mamma! En häxa! ljöd det tvärs över affären, sådär löjligt högt att det inte ens undgick Karl-Einar, 87, som glömt slå på hörapparaten. Tack och lov Så var det i påsktider, så de behövde bara skämmas till 99,9%. Jag menar, my god, Blåkulla låg ju runt hörnet.

En annan favorit var när pappa sa upp sig från ett jobb och vi hade gäster och någon av hans arbetskamrater hemma. De börjar prata jobb och framtidsplaner. Pappas chef är snål! skriker det lilla blonda yrvädret ut mitt i konversationen, för det hade snappats upp när mamma och pappa pratat om det tidigare. Awkward silence.

Har ni förresten hört Balladen om Olsson (höhö)? Refrängen är riktigt barnvänlig. Den gick jag och sjöng på när jag var 4-5 sådär. Bland folk.

Far åt helvete med era regler, ha!

Jag ska skära strupen av dig, din jävel!
Jag ska släppa luften ur dig, din fan!
Men Olsson var inte rädd, honom kunde de inte knäcka!


Vad är det pinsammaste du gjort som barn?