Här sitter jag och lilleman i soffan och väntar. Målarna ska komma ”någon gång framåt lunch”. Dörrklockan ringde imorse, för att de ville få ställa saker här till när de kommer senare. Nåja, det är en början iallafall.

Det var meningen att de tre sovrummen skulle tapetseras om, men vid besiktningen dömdes alltihop ut så även vardagsrum och hall ska fixas till. Det står även en stor hink med takfärg i farstun och skvallrar om att kökstaket (som ser absolut värst ut – de flyttade visst hellre taklampan fem gånger istället för bordet) kanske får en liten touch up. Dessutom ska golvet i vardagsrummet slipas. Det kommer att bli som att bo på en byggarbetsplats.

Det oroar mig lite att de inte kan sätta något slutdatum för arbetet eftersom att det beställdes av vår bovärd vid i två delar. Drar det ut lite på tiden så innebär det att jag faktiskt inte kan julpynta eller ställa upp någon gran nu under Elions första jul. Det som skulle bli så speciellt. Jag antar att vi får nöja oss med oförglömligt – oavsett anledning.