Blev Award:ad av fina Everlasting och nu är det dags för mig att hålla mitt lilla tal!

1. Varför började du blogga?
Jag startade min första blogg i februari 2008 för att jag har ett konstant behov av att skriva av mig och dela med mig av underliga vardagsfunderingar. Dock tröttnade jag ganska snart (läs: efter någon vecka) och petade upp något inlägg då och då mest för sakens skull. Fast inte långt efter det blev hela klassen tvingade, av vår Svensklärare, att blogga och då jag redan hade en blogg så använde jag mig av den. Inläggen skulle vara samhällsförankrade och skrivna på, i alla fall hyfsat, korrekt svenska. Dessutom skulle de vara fyllda med riktig eftertanke (eller, så sades det i alla fall). Satte mig ner och trodde att uppgiften skulle bli omöjlig, men poof sa det! Orden bara rann ur mig. Inlägg efter inlägg om fyllda med vardagsfilosofier. Sedan har det bara fortsatt, även om mina inlägg inte alltid är så djupa som de en gång varit.

2. Vilka bloggar följer du?
Den listan varierar lite, går i vågor liksom. Egoina följer jag nästan slaviskt. Underbar tös (får man ens använda det ordet om man är under 65+?)! Vi har precis samma humor. Hade inte blivit ledsen om jag haft henne till syster! Snigelpickan kan jag inte heller låta bli att klicka mig fram till. Egentligen är listan jättelång. Bloggar med en ordentlig dos humor i fastnar jag alltid för. Inredningsbloggar, det tycker jag är superintressant, även om mitt eget hem inte ser speciellt inspirerat ut för tillfället – men det har sin förklaring (se inlägget under!).

3. Vilken är din favoritfärg?
Den var lätt! Rosa. Eller rött kanske. Svart förresten. Nej, blått… och grönt. Lite gult med. Är regnbåge en färg?

4. Vilken är din favoritfilm?
The five people you meet in heaven. Det är en väldigt konstig film egentligen. Eller så krävs det en väldigt specifik filmsmak för att uppskatta den, oavsett så är det min favorit. Idag, imorgon och förmodligen i alla tider. Andra toppfilmer är Transformers, Fast Five (som jag och sambon gick på bio och såg flera gånger på en vecka!), The Expendables, Saving private Ryan, PS I love you…. och så vidare. Beslutsångest är ett genomgående tema genom alla de här frågorna verkar det som.

5. Vilket land/länder skulle du vilja besöka?
Nya Zeeland har jag alltid velat åka till. Thailand, Japan, USA, Norge (min mobil påstår via sin näthistorik att jag varit där, av någon anledning. Bäst att inte göra den besviken.) Belgien… Nej, alltså det räcker med att på måfå kasta en pil på världskartan. Har jag inte varit där så vill jag åka dit. Om det är något jag älskar så är det att resa, att se nya saker. För rätt många år sedan nu åkte jag och min familj till Rhodos och där tog vi en sightseeingtur. Gick upp för de oändliga trapporna för att se ruinerna. Mina fotspår kommer alltid att finnas där även när sanden blåst bort. Tänk alla som kommer att gå där jag har gått, allt som kommer att utspela sig där. Allt som redan har utspelat sig där, alla fotsteg jag har gått längs med. Alla tankar som går tillbaka dit tillsammans med mina. Gränserna i världen blir så vaga när man tänker så.

Mina fem nominerade till denna (detta?) fantastiska Award är:

yetanotherblog – Alltså. Jag tycker den här tjejen är störtskön. Hennes bloggadress står skriven på en post-it-lapp här på jobbet så att jag vet vad jag ska skriva i adressfältet när jag får tråkigt.

M som i Micaela – Här kikar jag in varje dag och hittar både smör och yxkvinnor. En vardagsblogg helt enkelt.

Jerlandsson – Julia blandar fina bilder med inlägg om tro, tankar och allt mellan himmel och jord. Bokstavligen. Ett ganska ovanligt bloggtema som jag tycker är härligt att läsa om.

Olesenstjej – Denna sjukt vackra tjej bjuder på fina bilder, tips och kärlek!

Glasartad – Här ska man kolla in om man vill bli glad! Kreativitet & Vardagshumor, helt enkelt.

… ”och så vill jag tacka mamma och pappa!”. Ska återgå till arbetet med ett lite större smil efter att ha blivit så fint nominerad.