Mer Photoshop åt folket! Idag ska jag visa er hur man skapar en Äppelsin.

Först måste vi ha lite material i form av: Äpple, Apelsin, Dragkedja.
Tyvärr är mina bilder ganska lågupplösta vilken försvårar arbetet lite, så försök att hitta så stora bilder som möjligt. Within reason såklart.


STEG #1:
Använd verktyget Magiskt Suddigum för att ta bort allt vitt runt apelsinen. Dra sedan apelsinen till äppelbilden. Välj Opacitet 50% så att du kan se äpplet genom apelsinen. När apelsinlagret är markerat tryck Ctrl + T. Högerklicka och välj Tänj (Warp). Dra i apelsinen så att den anpassar sig efter äpplets form.

STEG #2:
Dölj
apelsinlagret. Använd sedan Magiskt Suddigum på dragkedjan för att radera allt vitt runomkring. Dra sedan dragkedjan över till bilden med äpplet och apelsinen. Se till att lagret hamnar överst. För att utvidga dragkedjans öppning, använd Polygonlassot för att markera en bit i taget och vrid lätt.

STEG #3:
Som ni ser passar inte dragkedjan på äpplet som den är. Därför får vi igen använda Polygonlassot och kopiera delar av dragkedjan för att förlänga den. Från originalbilden av dragkedjan kopierar vi dragkedjelåset.

STEG #4:
Gör apelsinlagret synligt igen. Tryck Ctrl + R för att få fram linjaler runt om bilden. Välj sedan Rektangulär Markeringsram:

Markera halva apelsinen, klipp ut (Ctrl + X) och klistra in (Ctrl + V) igen på samma ställe. Nu är halvorna separata lager. Använd Tänj igen och dra ner apelsinen nedanför dragkedjornas kanter.


STEG #5:
Skapa ett nytt lager, placerat under dragkedjan men över äpplet. Välj en mjuk pensel och lägg dit en lätt skugga på insidan av dragkedjan, mot äpplet för att skapa lite avstånd. Välj sedan suddigummit och radera eventuella ojämnheter osv.

RESULTAT:
Ni borde nu ha något som liknar bilden nedan. Bra jobbat!

Något speciellt ni vill se här? Kasta iväg ett mail eller en kommentar!